Thursday, April 18, 2013

Tanda Lelaki Sihat
Ciri-ciri lelaki sihat


Selalunya artikel sihat ni kebanyakannya relate kepada wanita di luar sana dan jarang untuk lelaki. Kenapa? Lelaki ni dikatakan agak pemalas dalam aspek penampilan diri tapi itu dulu. Dunia berubah. Masa berubah. Ciri- ciri lelaki sihat;

1) Warna Kuku Merah Muda
Secara umumnya orang yang sihat memiliki kuku yang berwarna merah muda. Kuku yang berwarna kekuningan dikaitkan dengan masalah pernafasan.

2) Warna Urin Kuning Muda
Urin ni umumnya mempunyai warna bervariasi dan bergantung kepada air yang diminum. Sekiranya kurang minum air, Urin akan berwarna gelap.

3) Denyut Jantung 70 beat per minit(bpm)
Bagi lelaki sihat, jantung yang normal ketika beristirehat adalah 70-75 bpm.

4) Jenis Kulit
Melalui ketegangan kulit, kita boleh mengetahui kadar dehidrasi lelaki. Kulit yang sihat lebih bersifat elastik dan kembali normal apabila dicubit. Sebaliknya kulit yang kurang sihat akan mengambil masa agak lama untuk kembali normal.


Jangan malu dan jangan segan untuk mencuba produk Shaklee ini... Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya

Facebook : Norazlina Mohd Idris (DUNIA VITAMIN IRDINA)
Gmail : Irdinashaklee@gmail.com
E-mail : Lina_irdina@ymail.com
Call / sms / whatsapp : 012-994-4503        
ID SHAKLEE : 804347           (sesiapa sahaja boleh menggunakan Number ID SHAKLEE saya sekiranya anda ingin membeli sendiri di BRANCH SHAKLEE yang berhampiran dengan tempat tinggal anda di luar sana..) 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.