Thursday, November 28, 2013

BIMBANG TUA SEBELUM USIA MENJANGKAU

Rahsia awet muda dan anti penuaan dengan VIVIX Shaklee

Pernahkah anda berada dalam situasi, ada orang yang tak dikenali menyapa anda dengan panggilan adik kerana rahsia awet muda anda? Walaupun sebenarnya anda lebih tua dari orang itu. Sebaliknya, pernahkah orang sekeliling memanggil anda kakak walhal anda sebenarnya lebih muda dari mereka?

Anda pasti tidak selesa jika anda kelihatan tua sebelum waktunya. Atau pun anda seorang yang makin berusia dan mencari informasi tentang anti-penuaan?
EIN SHAKLEE ( 012-994-4503 )
RAHSIA AWET MUDA


Menurut kamus kesihatan, definisi penuaan adalah sel-sel tubuh manusia yang semakin berusia seiring usia yang meningkat. Namun, dalam kehidupan serba moden ini, penuaan sel ini tidak lagi menggambarkan usia seseorang. Dalam bahasa mudahnya, ramai orang muda hari ini yang kelihatan tua dari umur sebenarnya. Saya ada seorang kawan yang baru berusia awal 20-an tetapi sering disangka berusia pertengahan 30-an! Bacalah jika anda ambil berat tentang ini.

Kenapa ini semua terjadi?

Menurut sains, unit asas tubuh manusia adalah sel. Daripada sel kemudian menjadi tisu,organ dan akhir sekali sistem. Sel yang mengalami penuaan ini adalah sel yang mula rosak. Di zaman moden ini ada pelbagai faktor yang menyebabkan sel mula rosak atau mengalami penuaan dengan cepat. Antaranya kerana stress (tekanan), diet yang tidak seimbang dan toksin dari alam sekitar yang semakin tercemar. Kesan dari sel yang rosak ini menyebabkan tisu,organ dan sistem juga terjejas. Akhir sekali,kita pun kelihatan lebih tua dari usia sebenar!

Anda juga perlu tahu, apabila kita semakin berumur, mitochondria atau “kilang penjana tenaga” dalam sel kita semakin merudum. Akibatnya, tenaga sel semakin lemah dan metabolisma pun turut menurun. Keadaan menjadi lebih kritikal kerana setiap hari sel-sel tubuh kita sering terdedah kepada serangan berjuta-juta radikal bebas yang merosakkan DNA sel kita. Pada kebiasaannya, tubuh kita akan menghasilkan antioksidan sebagai mekanisme pertahanan daripada serangan radikal-radikal bebas ini. Malangnya, sel-sel tubuh yang terjejas tadi menyebabkan tubuh tidak mampu untuk menghasilkan antioksidan secukupnya bagi melawan serangan radikal perosak sel tersebut.

Cukuplah dengan penerangan ringkas tersebut. Kesimpulannya, untuk tubuh kita kembali normal dan sel-sel tubuh kembali sihat, tubuh memerlukan antioksidan secukupnya untuk mengatasi masalah penuaan ini. Antioksidan ini boleh diperolehi dari sumber pemakanan yang kaya dengan aktioksidan.

Saintis Shaklee menghabiskan bertahun-tahun kajian tentang fenomena ini. Akhirnya, setelah percubaan demi percubaan dilakukan, maka terhasillah Vivix Shaklee, supplemen yang mengandungi kombinasi resevratrol dan phytonutrient. Sumber resevratrol dan phytonutrient ini adalah dari anggur muscadine, sejenis anggur yang jarang ditemui dan terbaik kerana ianya tumbuh secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Menurut saintis, semakin anggur itu terdedah kepada cuaca yang ekstrem, semakin tinggi penghasilan resevratolnya.


EIN SHAKLEE ( 012-994-4503 )
PV : RM380
WITH POST : RM390


Ia telah melalui ujian klinikal yang ketat dan hasilnya telah membuktikan ianya memperlahankan proses penuaan sel dari 4 aspek berikut:
 • Mengoptimumkan potensi sel-sel tubuh.
 • Membaikpulih sel-sel tubuh.
 • Mempertingkat tenaga sel-sel tubuh.
 • Mempertingkat sistem pertahanan sel-sel tubuh.

Apa yang istimewa sangat Vivix ini selain daripada yang di atas?
 • Semulajadi! Bebas dari pewarna tiruan, perasa, pemanis dan pengawet.
 • Ramuan yang digunakan berpotensi lebih 10 kali dari resevratrol biasa dan hanya bertujuan untuk memperlahankan penuaan sel.
 • Mengandungi lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins iaitu antioksidan semulajadi!
 • Vivix telah dipatenkan khas eksklusif hanya untuk Shaklee!

Siapa perlu ambil Vivix?
 • Mereka yang berisiko sakit jantung
 • Mereka yang mempunyai risiko kanser
 • Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser
 • Mereka yang tua sebelum masanya
 • Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit
 • Mereka yang menghidap diabetes jenis 1
 • Mereka yang tinggi kolesterol dalam darah
 • Warga Emas

*Tolong! Jangan ambil Vivix andainya anda sedang dalam rawatan kimoterapi
Andainya anda faham tentang konsep ini. Sudah pasti anda akan teruja untuk dapatkan Vivix hari ini juga. Belikan juga Vivix untuk bapa, ibu dan adik-beradik anda sebagai tanda kasih-sayang anda kepada mereka! Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya 
 Facebook : Norazlina Mohd Idris (DUNIA VITAMIN IRDINA) 
Gmail : Irdinashaklee@gmail.com 
E-mail : Lina_irdina@ymail.com 
Blogger : DUNIAVITAMINIRDINA.BLOGSPOT.COM 
Call / sms / whatsapp : 012-994-4503 ID SHAKLEE : 804347 (sesiapa sahaja boleh menggunakan Number ID SHAKLEE saya sekiranya anda ingin membeli sendiri di BRANCH SHAKLEE yang berhampiran dengan tempat tinggal anda di luar sana..)  

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.