Friday, March 7, 2014

Carotomax Shaklee sebagai Vitamin Untuk Mata Sihat


GLAUCOMA?? Jom Amalkan CAROTOMAX Shaklee Sebagai Vitamin Untuk Mata Sihat


E-IN SHAKLEE ( 012-994-4503 )
Apa itu glaucoma?

Glaucoma merupakan sejenis penyakit saraf mata., iaitu saraf optic “optic nerve”. Optic nerve secara semulajadinya akan menerima impuls daripada cahaya di retina dan akan menghantar impuls tersebut ke bahagian otak yang membolehkan kita sebagai manusia dapat melihat objek tersebut.

Glaucoma dicirikan sebagai penyakit saraf optic yang biasanya dimulai dengan symptom kehilangan daya penglihatan pada bahagian peripheral. Jika ianya tidak dirawat, glaucoma boleh menyebabkan kesan yang lebih serius termasuk kehilangan deria penglihatan keseluruhannya.

Apa punca-puncanya?

Glaucoma boleh disebabkan oleh beberapa sebab. Antara yang paling kerap ialah meningkatnya tekanan (pressure) di dalam mata yang seterusnya merosakkan saraf mata (optic nerve).Seperti yang telah dibincangkan sebelum ini, optic nerve merupakan saraf utama bagi mata untuk penglihatan. Bentuk bulat bebola mata berjaya dikekalkan dengan wujudnya tekanan yang di dalam bebola mata, di mana nilai normalnya ialah antara 8mm sehingga 22mm of mercury. Apabila tekanan berada pada nilai yang terlalu rendah, bebola mata akan menjadi lebih lembut, manakala peningkatan tekanan di dalam mata akan menyebabkan ianya lebih keras. Optic nerve merupakan bahagian di dalam mata yang paling mudah untuk rosak disebabkan oleh peningkatan tekanan ini.

Terdapat beberapa golongan dan individu yang mempunyai risiko untuk menghidap glaucoma, antaranya ialah

1. Faktor keturunan
2. Usia lebih 45 tahun
3. Kencing manis (diabetes)
4. Pernah mengalami kecederaan di dalam mata
5. Penggunaa ubat cortisone (steroid)

Jom makan Carotomax Shaklee sebagai Vitamin Untuk Mata Sihat

Setiap dari kita mesti mahukan mata kita sentiasa sihat walaupun kadangkala kita lupa untuk menjaga mata dengan baik sebenarnya. Bagi yang mengalami masalah mata silau, rabun dekat dan jauh serta masalah katarak,glaucoma, gegelung mata hitam, mata kering dan sebagainya, mesti tercari-cari apakah supplemen ataupun vitamin yang sesuai untuk mata anda...Saya ada jawapan untuk masalah mata anda..


E-IN SHAKLEE ( 012-994-4503 )
RM69 ( TERMASUK POST )
CALL / SMS : 012-994-4503

Apa itu Carotomax Shaklee?
Carotomax adalah beta karotena merupakan prekursor vitamin A yang didapati selamat untuk pengambilan berbanding vitamin A.

Carotomax mengandungi 6 variati karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti:-
¤ rumpai laut,
¤ tomato,
¤ biji anggur,
¤ brokoli,
¤ marigold,
¤ epal,
¤ kentang,
¤ minyak sawit dan lain-lain.

Ahli nutrisi telah mencadangkan bahawa pengambilan 5 - 9 hidangan sayuran dan buahan untuk kita mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah. Justeru, dapat memelihara kesihatan penglihatan kita, kesihatan kulit dan juga dapat mencegah dari kanser.

Bahan-bahan yang digunakan dalam Carotomax Shaklee adalah dari SUMBER SEMULAJADI..
Jadi, ia SELAMATdigunakan dan InsyaAllah dengan penggunaan yang konsisten dapat mengurangkan masalah mata anda.

Antara Faedah yang akan anda dapat dari pengambilan Carotomax Shaklee ini ialah:-


Lebih Selamat dari Penggunaan Vitamin AMempertingkatkan Penglihatan dari masalah silau, rabun dekat dan jauh serta masalah katarak,GLAUCOMA, gegelung mata hitam, mata kering dan sebagainya.


Meredakan penyakit kulit seperti ulser kulit, kulit kering, jerawat dan akne, psoriasis, scabies dan sebagainya

Melindungi Epithelial iaitu memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.

Melawan Kanser dan Oksidasi terutama kanser payudara dan paru-paru. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

Menghalang infeksi dengan merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru iaitu batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.


Shaklee Muar ( 012-994-4503 )Jangan malu dan jangan segan untuk mencuba produk Shaklee ini... Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya
Facebook : Norazlina Mohd Idris (DUNIA VITAMIN IRDINA)
Gmail : Irdinashaklee@gmail.com
E-mail : Lina_irdina@ymail.com
Blogger : DUNIAVITAMINIRDINA.BLOGSPOT.COM
Call / sms / whatsapp : 012-994-4503 ID SHAKLEE : 804347 (sesiapa sahaja boleh menggunakan Number ID SHAKLEE saya sekiranya anda ingin membeli sendiri di BRANCH SHAKLEE yang berhampiran dengan tempat tinggal anda di luar sana..)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.