Sunday, March 16, 2014

ESP SHAKLEE MUAR : Vitamin bukan ubat
Doa

" YA ALLAH, DENGAN RAHMATMU YANG MAHA PEMURAH LAGI LUAS KASIH SAYANGMU...

AKU MOHON KEPADAMU, AMPUNKANLAH DOSA2 IBU YANG MENYUSUKAN ANAKNYA... LAPANGKANLAH REZEKI MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELAPANGKAN REZEKI AKU SEWAKTU MENYUSUKAN KEDUA2 ANAKKU. LANCARKAN REZEKI SUSU ANAK MEREKA SEBAGAIMANA ENGKAU MELANCARKAN REZEKI SUSU BUAT ANAK2KU DAHULU...

SESUNGGUHNYA ENGKAU SANGAT KAYA DENGAN KASIHMU, PERKENANKANLAH DOAKU INI DAN SEMOGA ALLAH MENEMPATKAN KEDUA IBU BAPAKU KE DALAM SYURGAMU... AMIN..."


ESP SHAKLEE MUAR : Vitamin bukan ubatFungsi makanan tambahan


Ianya hanya sebahagian dari usaha!

Masih ingat lagi dua testimoni yang kak norita berkenalan semalam...

Seorang kakak yang berumur 40 tahun sangat berpuashati dengn vitamin Shaklee apabila beliau mendapati berat badannya turun selepas consume Vitamin Shaklee dengan konsisten.

Begitu juga dengan seorang kenalan laman buku saya en Rosli Kisot. Beliau pernah mengalami stroke selama sebulan dan beliau sendiri teruja untuk berkongsi kebaikan Shaklee apabila beliau kini telah sihat sepenuhnya.

Syukur alhamdulillah.

Hakikatnya vitamin Shaklee itu tidak memberikan kesembuhan atau kesihatan yang baik sehingga kita tidak jatuh sakit...tetapi ia adalah pemakanan tambahan yang penting dan diperlukan oleh tubuh dan sukar dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita.

Badan kita memerlukan vitamin dan zat galian dan ini perlu didapati melalui pengambilan makanan harian kita. Tetapi makanan harian kita hari ini bukannya semua segar macam orang2 dahulu.

Kita terdedah dengan makanan segera dan yang mudah terutama untuk mereka yang sibuk.

Satu lagi bila banyak makanan telah diubah genetiknya maka ia bukan makanan yang sihat. Dulu saya pun tak tahu apa maksud ESP Shaklee adalah non GMO soya. Non GMO atau panjangnya dibaca non ( tidak) GMO genetic modified organism. Bermaksud soya Shaklee adalaah dari soya yang sihat dan elok tanpa diubah sebarang genetiknya.


Apa contoh produk GMO? Pernah makan buah tembikai merah? Perasan tak masa kecik2 kita makan buah tembikai bijinya warna hitam? Tapi sekarang kalau perasan sangat mudah kita jumpa buah tembikai yang bijinya berwarna putih. So itulah antara tumbuhan( tanaman ) yang telah diubah genetiknya.

Maka inilah sebab mengapa pengambilan pemakanan tambahan itu sangat penting!

Pengambilan vitamin seperti ACE demi mencegah sebarang pertumbuhan abnormal dalam tubuh kita bila pemakanan yang kita ambil hari ini lebih kepada segera dan tidak seimbang.

Namun saya tegaskan lagi....makanan tambahan ini hanya lah untuk memenuhi keperluan vitamin dan zat galian dalam tubuh badan manusia. Ia bukanlah penyembuh penyakit.

Bila sel sihat, organ juga sihat dan bila organ sihat maka sistem akan berfungsi dengan baik!* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya
Facebook : Norazlina Mohd Idris (DUNIA VITAMIN IRDINA)
Shaklee ID : 804347
Gmail : Irdinashaklee@gmail.com
Blogger : DUNIAVITAMINIRDINA.BLOGSPOT.COM
Call / sms / whatsapp : 012-994-4503 @ 013-600-0106

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.