Friday, November 14, 2014

Apa Itu PCOS ? Penyakit apa tu yer...?

PCOS Punca Gagal Hamil dan Atasinya Dengan GLA Complex Shaklee

Apa Itu PCOS ?

PCOS adalah Polycystic Ovarian Sydrome adalah satu penyakit sistem reproduksi dimana berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi. 

Kajian menunjukkan 90% wanita mengalami haid tidak teratur (PCOS) dan 30% tidak mengalami haid langsung. 
PCOS PUNVA GAGAL HAMIL & ATASI BERSAMA GLA SHAKLEE

Tanda-tanda PCOS

• Tiada ovulasi
• Kitaran haid tidak teratur termasuklah haid tidak berhenti
• Ovari yang bengkak dan mengandungi cyst-cyst kecil
• Berat badan berlebihan
• Bulu roma tumbuh berlebihan di badan
• Jerawat yang teruk dan kronik
• Keguguran berulang
• Kulit menjadi lebih gelap
• Metabolisme rendah
• Botak menyerupai lelaki

PCOS terjadi pada kebanyakan wanita yang berumur lingkungan 20-30 tahun tidak mengira kaum. 

Ramai yang mengatakan pesakit PCOS tidak boleh mengandung. Kenyataan ini adalah PALSU !! Jom tengok testimonial salah seorang pesakit PCOS ini...

SHAKLEE MUAR : 012-994-4503 @ 06-9501264
CREDIT FROM: NATURAL VITAMIN SHOPPETiada yang mustahil kalau dengan izin Allah SWT. Doktor pun terkejut selepas dapat tahu pesakit PCOS ini mengandung. Jangan putus asa untuk mencari dan berusaha dapatkan zuriat.

Kenapa GLA Complex

Gla Complex Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda  GLA dalam EPO (Evening Primrose Oil). Borage juga adalah 3 kali lebih baik dari segi biovailibiti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA (Gamma-Lilolenic Acid) yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shakleeguard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Biovailibitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Fungsi GLA Complex 

 

1. Mengawal selia estrogen dan testosteron - mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, modd swing, sakit payudar dan lain-lain.
2. Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
3. Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
4. Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
5. Memperbaiki inflamasi kulit - mengurangkan eczema, alergik, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan dan lain-lain.
6. Menghalang komplikasi diabetis - merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. 
7. Menghalang tekanan darah tinggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung.* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, Tempahan serta pembelian produk shaklee, daftar keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya

Facebook : Norazlina Mohd Idris 
Shaklee ID : 804347
Gmail : Irdinashaklee@gmail.com
Blogger : DUNIAVITAMINIRDINA.BLOGSPOT.COM
Call / sms / whatsapp : 012-994-4503 @ 06-9501264

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.