Friday, October 6, 2017

Migrain pulih bersama SHAKLEE

Jom belajar tentang *Migrain.*
Tau tak migrain tu apa?Pernah rasa?

Ya pagi ni saya kongsikan suplemen yang boleh bantu melegakan sakit migrain selain daripada painkiller.

✅ *Ostematrix*
( mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang.

Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah. Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

*B Complex*

Vitamin B2 (riboflavin) dan vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Kesimpulannya, B-Complex boleh mengurangkan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. Ia juga memastikan fungsi saraf sempurna.

Setelah ikhtiar dengan vitamin,anda boleh amalkan doa untuk orang yang sering sakit kepala dan migrane... insyaAllah dengan Izin Allah dan sentiasa konsisten semuanya akan hilang

*Omega Guard*
Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Juga melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Selamat mencuba 😉

Berminat untuk dapat set ini.. Jom cepat2 whatsapp sy di

Facebook : Norazlina mohd Idris
Id shaklee : 804347
Blog : duniavitaminirdina.blogspot.com
No. Telefon : +6012.994.4503

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.