Wednesday, February 27, 2013

Pengambilan Vitamin untuk seisi Keluarga                         

                   


Di sini saya kongsikan antara cadangan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian...

Bayi 0-2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrient yang secukupnya, tidak memerlukan sebarang supplement, cukuplah si ibu yang mengambil set Breastfeeding dengan tambahan seperti Ostematrix, Omega dan Soy Protein.

2-4 tahun : Meal Shake, Omega.

4-12 tahun : Chewable Vita-C 100mg, Chewable Vita Lea, Meal Shake, Omega

12 tahun ke atas (pelajar) : Set A (Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C), Omega

Wanita dewasa : Set F (Vitamin E, Alfalfa) , Set A (Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C) , Set E (Vitalea/ Multivitamin,B Complex,Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix @ Calcium)

Ibu hamil : Set A (Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C), Soy Protein, Ostematrix, Omega

Ibu dalam pantang : Set D (B Complex, Vitamin C, Vitamin E), Vita-E, Soy protein, Omega

Ibu menyusukan : Set B (Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C, Alfalfa), Soy Protein, Ostematrix, Omega, Set E (Vitalea/ Multivitamin,B Complex,Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix @ Calcium)

Lelaki dewasa : Set A (Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C), Vita-E

Mereka yang mengalami masalah menelan pil : Meal shake, Vivix, Nutriferon

Untuk imuniti : Nutriferon

Untuk antioksidan : Vivix*senarai di atas cuma cadangan, untuk produk/vitamin yang lebih sesuai boleh consult terlebih dahulu, sila hubungi EIN untuk maklumat lanjut.Shaklee sebenarnya produk untuk seisi keluarga. Ia lebih menjimatkan berbanding produk2 lain kerana:-

1) Hanya mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh, bukan bahan2 penggalak lain seperti steroid dan sebagainya.
2) Sesuai diambil oleh seisi keluarga dan tiada bahan2 hanya khas untuk wanita/lelaki sahaja. Shaklee sesuai untuk semua, yang di atas itu cuma cadangan saja, ye la takkan nak makan semua sekali kan.
3) Mengandungi wide-range produk pemakanan untuk seisi keluarga.Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya Irdina
[ Ein ] Tel : 012-994-4503 (Whatsapp / sms / call)
FB : Norazlina Mohd Idris
ID SHAKLEE : 804347      (Sesiapa sahaja boleh menggunakan number ID shaklee saya sekiranya anda menetap berhampiran dengan Branch Shaklee di Luar sana)...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.