Wednesday, November 27, 2013

Tips Hamil Cepat Langkah Demi Langkah Dengan GLA Complex

Saya pernah berkongsi tentang Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex, kini saya nak kongsikan pula Tips Hamil Cepat Langkah Demi Langkah Dengan GLA Complex.EIN SHAKLEE ( 012-994-4503 )
RM83 ( TERMASUK POST )


Jadi bagaimana cara cepat hamil langkah demi langkah dengan GLA?


Pertama sekali saya nak ingatkan bahawa kita hanya berusaha.. Secara teorinya gamma linolenik acid dalam biji bunga borage dapat membantu pasangan yang ingin mendapatkan anak untuk senang hamil. Namun ia tetap berbalik kepada Yang Maha Kuasa.


Jadi sebelum berusaha ayuh kita berbanyak mengingati-Nya semoga dianugerahkan cahayamata yang kita  idamankan.


GLA Complex ini diambil oleh isteri, dan saya sarankan di samping GLA complex, isteri juga mengambil set A (Vita Lea, B Complex dan Vita C), untuk persediaan sekiranya hamil. Vita Lea dan B Complex membekalkan asid folik yang cukup bayi mengelakkan kecacatan pada bayi, seperti spina bifida.


Baiklah, cara-cara pengambilan GLA untuk cepat hamil:

  1. Isteri hendaklah mengetahui kitaran haidnya. Samada yang normal 28 hari, atau 30 hari atau 36 hari dan sebagainya.
  2. Haid tidak tetap? Ya, saya akui agak sukar namun boleh mengagak yang terbaik.
  3. Bahagikan hari kitaran haid kepada 2. katakan 28 hari, maka 28/2=14.
  4. Maka dianggarkan masa subur isteri itu adalah dalam hari ke-14 dari hari pertama haid, +/- 5 hari.
  5. Maka pengambilan GLA Complex dimulakan dari hari pertama haid hingga sehari sebelum hari subur. Dalam kes hari subur ke-14, maka GLA diambil sehingga hari ke-13.
  6. Pengambilan suplemen lain diteruskan seperti biasa.
  7. Sekiranya untuk cycle berikutnya isteri tidak mengalami kedatangan haid, kemungkinan besar sudah hamil.
  8. Jika tidak, ulangi proses tersebut.


Semoga berjaya!


Sekali lagi, kita berusaha dan bertawakal kepada Allah. Semoga semua pasangan suami isteri yang berhajatkan anak dari zuriat sendiri bakal menimangnya SUATU SAAT NANTI.. insya-Allah.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia (ketahui bagaimana untuk mendapatkan harga istimewa). Hubungi saya di IRDINASHAKLEE@GMAIL.COM atau 012-994-4503 untuk sebarang pertanyaan. ID SHAKLEE : 804347

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shaklee, keahlian Shaklee atau menjana pendapatan dari rumah, sila hubungi saya Irdina [ Ein ] Tel : 012-9944503 FB : Norazlina Mohd Idris

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.