Sunday, September 8, 2013

Bissness manual 02

Nota :
 1. Waktu Operasi adalah antara pukul 10-7 malam setiap hari kecuali hari Ahad dan cuti
  umum.
 2. Cawangan hanya dibuka pada sabtu minggu pertama dan ketiga. Shaklee HQ buka setiap
  minggu hari Sabtu. Jika tidak pasti, sila telefon dahulu yea.
 3. Shaklee Kota Bharu tutup pada hari Jumaat dan Sabtu. Namun, Sabtu minggu ketiga
  dibuka seperti biasa.
 4. Sila email paling lambat pukul 230 petang untuk penghantaran hari yang sama. Shakee
  tidak melakukan penghantaran pada hari Sabtu.
(2-4) Sains Shaklee
Peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956, Shaklee terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko.
Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap , dan percubaan-percubaan klinikal. Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan- bahan sahaja!
Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan kami. Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan.
Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal. Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten.
Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik dan tidak menggunakan jalan pintas.
page5image7324 page5image7408 page5image7492
Untuk kegunaan dalaman Euphoria Shaklee 
--------------------------------------------------------
[3] PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE
(3-1) Peluang Jana Pendapatan Shaklee
(1) Pembelian pada harga ahli dengan diskaun 15-20% (2) Program Ganjaran Tunai :

Bonus Kumpulan Peribadi (5-21%)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.
Bonus Kepimpinan (21%) (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke- enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.
Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.
Nota : Bonus akan dikira untuk setiap bulan bermula daripada pembelian pada 1hb hingga closing day yang selalunya jatuh pada hari terakhir bulan tersebut kecuali jika dinyatakan oleh pihak Shaklee (M).
(3) Program kereta
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.
Untuk kegunaan dalaman Euphoria Shaklee page6image76246
page6image7724 page6image7808 page6image7892 page6image7976

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas ulasan dan coretan anda.